Inaktivera WordPress nya redigerare Gutenberg 2019

Gillar du inte WordPress 5.0’s nya redigerare? Eller pajade den ditt temas inbyggda redigerare? Det är faktiskt möjligt att få tillbaka den gamla vanliga redigeraren (och det kan också rädda ditt temas redigerare) Gör bara så här:

1. Installera tillägget ”Classic Editor”

Add plugin to wordpress

Logga in på din WordPress sajt och gå till Plugins -> Add New (eller ”Tillägg -> Lägg till nytt” om du har WordPress på Svenska)

Revert to classic editor wordpress

I sökfältet uppe till höger, skriv ”classic editor

Klicka ”Install”/”Installera” på Classic Editor tillägget (det vänstra i bilden ovan).

När installationen är klar, ändras knappen till ”Activate”/”Aktivera”. Klicka på den.

2. Classic Editor Inställningar

När du har aktiverat tillägget kommer WordPress att ta dig till listan över tillägg.

Classic Editor settings

Under Classic Editor, klicka på ”Settings”/”Inställningar”. Det tar dig till sidan ”Settings -> Writing”/”Inställningar -> Skriva”, med inställningarna för redigeraren markerade.

Välj ”Classic Editor”.

Du kan också välja om användare ska kunna välja själva eller om alla måste följa sajtens inställningar. Om ditt temas redigerare inte klarar av nya redigeraren kan det vara lämpligast att användarna inte får välja.

Klicka ”Save changes”/”Spara ändringar” längst ner på sidan.

Om du lät användarna välja själva kommer de nu se länkarna ”Block Editor” och ”Classic Editor” (alt. ”Blockredigerare” och ”Klassisk redigerare”) i listan över inlägg och sidor. Om de inte fick välja själva kommer de automatiskt in på inlägget med klassiska redigeraren när de ska redigera ett inlägg.